0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

Din cauza ca in fiecare weekend liber sunt pe munte, am cam ignorat un hobby vechi in ultima perioada, bicicleta. Asa cam am acceptat cu drag challenge-ul Hope on Wheels: https://team.hospice.ro/evenimente/hope-on-wheels-2024/ si am scos bicicleta din spatiul de depozitare si am cautat un traseu prin Ilfov, cu asfalt bun si privelisti frumoase si am decis sa il impartasesc si cu voi. Am facut si un bine cu aceasta ocazie, fiecare km pedalat de mine s-a transformat in donatie de 1 euro pentru construirea Spitalului Sperantei, pe langa donatiile pe care am reusit sa le strang prin pagina mea de Galantom.

Traseul l-am pornit de pe la mijlocul localitatii Vladiceasca. Pana aici am venit cu masina si am parcat-o pe marginea drumului in aceasta localitate. Am pornit cu bicicleta inapoi spre DN1, am iesit pe drumul national si am mers in jur de 5km pe marginea lui. Desi este o sosea de viteza, foarte aglomerata, am reusit sa fac tot drumul pe margine, pe acostament-ul asfaltat, fara sa am vreo treaba cu masinile si fara sa le incurc circulatia prea mult.

Ajungand in localitatea Izvorani am facut dreapta pe drumul spre Padurea Snagov si traficul s-a linistit mult, rar mai trecea o masina. Asfaltul a fost in continuare bun, asa ca am navigat lin pe langa Castel Film Studios si am inceput sa intru tot mai adanc in Padurea Snagov. Am trecut si pe langa Palatul Snagov si dupa ceva timp am iesit pe drumul care duce la Ciolpani, dar bineinteles ca nu am ajuns pana acolo, ca ar fi fost prea scurta cursa. In drum spre Ciolpani, dupa in jur de 1km am facut la dreapta prin padure, pe un drum asfaltat acum multa vreme si uitat asa. Aceasta portiune nu este ideala pentru cursiera, dar mergand incet si cu rabdare se poate parcurge. Este un asfalt plin de gropi si crapaturi, care mi-a redus viteza mult, dar este si drumul care m-a scos din padure, pe Soseaua Silistea-Ciolpani.

Dupa inca cativa kilometri, pe un asfalt bun de data asta, am ajuns in Silistea Snagovului. Aici singurul obstacol a fost conditia mea fizica, fiindca a trecut o vreme de cand am pedalat atat de mult. Dupa aceasta localitate am facut o mica pauza, trecusem deja de jumatatea traseului de 41km.

Am continuat, am trecut prin Gruiu si in drum spre Snagov am dat de un echipaj de politie, care oprise traficul. Apropiindu-ma de ei, am vazut prieteni biciclisti, care traversau drumul, in cadrul concursului Prima Evadare. Mi-a facut semn politistul sa trec repede, dupa cateva minute de asteptare, si m-am indreptat spre Snagov, unde am dat de un alt echipaj.

Am traversat localitatile ramase, fara nici o problema: din Snagov, la giratoriul de la Lidl am facut dreapta si m-am indreptat spre Ghermanesti, Ciofliceni si am ajuns inapoi in localitatea Vladiceasca.

Dupa asa o tura a urmat rasfatul: am cumparat cirese de la o doamna din Vladiceasca si m-am indreptat inapoi spre Ciofliceni, unde am luat pranzul la restaurantul grecesc La Pergola. Pentru mai multe detalii va las in compania pozelor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *